MEDITATIES

Hieronder vind je verschillende begeleide meditaties die je zelf thuis kunt gebruiken.

Bewust omgaan met gedachten

Deze meditatie helpt je om anders om te gaan de stroom van gedachten die je ervaring van het moment kan domineren. Je traint jezelf om minder overweldigd te raken door deze gedachten.

Tijdsduur: 20 minuten

Taal: Nederlands

Bodyscan

De Bodyscan meditatie (of lichaamsscan) wordt ook wel een ‘reis door het lichaam’ genoemd. Dit type meditatie wordt gebruikt in sessies 1, 2 en 8 van de MBSR-cursus. 

Tijdsduur: 29 minuten

Taal: Nederlands

3-staps Ademruimte

Je kunt deze korte meditatie op elke plek en op elk moment van de dag inzetten. Je helpt jezelf zo om te resetten. Om uit je automatische piloot te komen. En daarmee om bewuste keuzes te maken in het dagelijks leven.

Tijdsduur: 6,5 minuten

Taal: Nederlands

3-staps Ademruimte bij stress

Deze korte meditatie helpt je om anders met stressvolle momenten om te gaan. Je kunt deze meditatie op elk moment van de dag inzetten. Je helpt jezelf zo om de scherpe randjes van het stressvolle moment af te halen en om bewustere keuzes te maken.

Tijdsduur: 5 minuten

Taal: Nederlands

De docent stelt zich voor

Prettig kennis te maken! In dit filmpje stelt Jasper van Eeden zich voor en vertelt hij iets meer over Mindfulness. Ook adviseert hij je om deze website te bezoeken. Maar: daar ben je al. 🙂